top of page
  • Фото автораТетяна Сопова

Геловінський фестиваль від спільноти ІНРІУМ

Оновлено: 25 серп. 2023 р.


В темні часи з перебоями електропостачання та зв’язку хочеться частіше згадувати позитивні враження. Наприклад, наш фестиваль на сервері ІНРІУМ, який відбувся на Геловін.


Іноді будь-яка активність здається недоречною під час війни - ігри, зустрічі з друзями, веселий настрій та прокрастинація. Але це абсолютно нормально, враховуючи, що людина не робот і не може 24/7 бути включена в потік подій. Візьміть перерву, дайте собі дозвіл на відпочинок.


Фестиваль був ідеєю, яка була успішно реалізована і принесла неабиякий результат.


ІНРІУМ - це умовний хаб для героїв з усіх світів, яких об’єднує спільне хобі - настільні рольові ігри. Ініціатива сформувалась в обличчі активістів, чисельність яких змінювалась від 4 до 12-х впродовж всього часу існування - 7 місяців. Ідея зародження ініціативи була навколо звернення до творців найвідомішої гри - Підземелля і Дракони. Звернення, петиція та впертість локальних спільнот змогла переконати компанію про завіз продукції в Україну, але поки що це стосується лише Magic the Gathering, а логістика досі налагоджується. Наступним кроком має бути саме D&D.

Загалом, НРІ - це неймовірне хобі, що дарує безліч емоцій і вражень, знайомств та відпочинок від побутових проблем. Крім D&D існує безліч цікавих систем, тому наша ініціатива з радістю підтримує українізацію та популяризацію цього хобі. Ми перекладаємо відкриті у доступі правила 5-ї редакції та робимо переклад пригод за згодою закордонних авторів. Нарощення спільноти - це те, над чим потрібно працювати, щоб Україна мала свій власний НРІ контент та займала власне місце на світовій арені.

Щодо Геловінського фестивалю - він тривав 5 насичених днів - з 27 по 31 жовтня. Основна маса подій відбулась на Discord сервері, але були й ігри офлайн - у Львові та Києві.


Локація фестивалю знаходилась у невідомій місцині, десь між часом і простором. Зона фестивалів розділена тематично на п’ять зон, за які відповідальні духи Геловіну - Джек Ліхтарник, Вершник без Голови, Катріна, Ктулху та Чужий. Кожна зона фестивалю відповідала певному жанру - фентезі, містика, веселощі, жахіття та технології. Для успішного закриття фестивалю необхідно було наповнити магією кожну зону фестивалю - запалити свічки та вигнати монстрів через ворота назад в їх світи. І все відбулося мега успішно, бо завдяки іграм, конкурсам і аукціону було запалено 215 свічок з очікуваних 200!


В фесті прийняли участь 27 майстрів та було проведено 22 гри, а 3 перенесено через відключення електроенергії і 12 відмінено через ненабір гравців. Загалом, на фестивалі проводились ігри по 18-ти різним системам, серед них: Архетерика, Кіберпанк, Age of Sigmar, YIPPEE KI-YAY, Gumshoe, Starfinder та інші. В іграх взяли участь 51 гравець, що отримали статус “Вартовий Геловіну”. Ігри проводились під наставництвом одного з духів-вартових свята, найбільша кількість відбулася в зоні Вершника без голови - “Зона, наповнена драмою та переживаннями; історії, сповнені пафосу і містики” та Джека Ліхтарника - “Жахи на будь-який смак; їх різність характеризує духа”. Також були: зона Чужого - “Технології не завжди ведуть до світла: темрява безмежного космосу або пустеля світу, що вже давно загинув”, Катріни - “Зона веселощів і комедії, де настільки страшно, що стає смішно; тут чатує дух добрих історій та привід згадати предків” та Ктулху - “Зона темряви і справжнього жаху; тут легко зійти з розуму, бо зрозуміти природу жаху неможливо”.

Щодо учасників, які відзначились на фестивалі - це був майстер Maygorok, який хотів провести 4 гри, але з них зіграли дві через нестачу гравців. (Читачу, якщо ти хочеш пограти з нами - приєднуйся, ми тебе запрошуємо!)


Окрім цього, гравець Melisa0_•v•_ написала крутезний відгук про гру у вигляді пісеньки:


Обчистить вас пройдисвіт

Під мій гучний акорд

БіднотІ дасть золоті

Олей- олай- о, Лорд

Олей- олай- олеі- о, Лорд

БіднотІ дасть золоті

Олей- олай- о, Лорд


(Програш 2 р.)


Стеблом й корінням знищить

Найміцніший форт

Наш друїд- лісовий гід

Олей- олай- о, Лорд

Олей- олай- олеі- о, Лорд

Наш друїд- лісовий гід

Олей- олай- о, Лорд


(Програш 2 р.)


Шука розгадку ревно

Між кнИжок і реторт,

Чарівник- знання служник,

Олей- олай- о, Лорд

Олей- олай- олеі- о, Лорд

Чарівник- знання служник,

Олей- олай- о, Лорд

Чарівник- знання служник,

Олей- олай

- о, Лорд!


Учасниця Krisstal долучилась до ставок на аукціоні і перерахувала на армію вартість двох лотів, які виборола, щоб призи дітались учаснику з передостанньою ставкою!

Учасник Blondbrain згуртував людей на додаткові зустрічі на настільну гру онлайн - “Остання Ніч: Перевертні” (до слова, на цю гру триває передзамовлення: https://games7days.com/onu-werewolf.php - підтримайте локалізацію і отримайте круту гру зі знижкою 20%!).


Крім цього були зустрічі на настільні ігри онлайн (Остання ніч: Перевертні), Вечір страшних історій та Лекції від партнерів. Впродовж фестиваля діяв благодійний аукціон, де були представлені 21 різні лоти від різних чудових спільнот та ініціатив. Наприклад, кубики для гри, гра по авторській системі, арти, тематичні футболки, кепки і шопери, бокс з мерчем та консультації по світотворенню та типографії в НРІ.


Аукціон збирав кошти на допомогу армії, а саме збір під керівництвом нашого доброго друга Grighoul - на технічне оснащення Протиповітряної оборони: ноутбуки, антени та інші засоби, що забезпечують зв’язок і роботу наших захисників.

Згідно прогнозів і фінального підрахунку сум по закінченню аукціону очікувана сума 38100 грн, але по факту, учасники донатили додатково і фінальний збір склав 47600 гривень!!!

Деталі по зборам тут: https://t.me/grighammer/2285


В межах фестивалю також був проведений конкурс костюмів, в якому взяли участь 12 учасників з харизматичними образами. Серед них слід відзначити яскравий образ “бавовни”.


Переможцем конкурсу з 62 голосами стала Наталі з спільноти Amici Noctis з образом “Вампіриці української міфології котра напилась крові ворогів”.

Наші неймовірні партнери:


Саша Тріфан (Cavalry, Yippee Ki-Yay) https://t.me/cavalryrpg

Антон Релікт https://archeterica.com/uk

Roleplay Солов'їною https://discord.gg/TpzBhRfGEm

Єгорова Дар'я https://www.instagram.com/daryelazy/

Narrative Assembly https://t.me/NA_need_Hero

Де мої куби? https://www.youtube.com/@d-m-k


Велика подяка, що долучились і змогли не лише провести лекцію або гру, але й надати цікаві лоти на благодійний аукціон.


Дуже вдячні кожному, хто прийшов, пограв, провів гру, дав фото на конкурс, зробив ставку, поставив вподобайки, поширив інформацію, намалював, розказав, написав про цей івент!


Кожен з вас неймовірний! Єднаймося! Слава Україні!

Аудіо подій фестивалю можна знайти тут: https://www.youtube.com/watch?v=Mex9jg3NJJw

 

Наші контакти

- Переклад СРД 5е від ІНРІУМа (доповнюється) https://5esrd.kyiv.ua/

- Список посилань на спільноти НРІ в Україні https://docs.google.com/document/d/1i3u78uAs3mv8CadknqHsQ0r79iLlKqe6TTs5UuBq978/edit?usp=sharing

- Чат в телеграм https://t.me/dnd_ua

- Канал з новинами в телеграм https://t.me/inrium

- Сервер на Discord https://discord.gg/nQVxdUsGrH

- Аркуші персонажів D&D українською (доповнюється) https://www.dmsguild.com/product/408142/Fillable-charsheets-in-Ukrainian-----

 

Автор статті: Тетяна Сопова


Якщо ви хочете опублікувати власну статтю на сайті, пишіть мені сюди!

33 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page